Emisii poluanţi atmosferici

tipareste trimite pe mail

 Descriere

Detalii

Autor: APM Ialomiţa,
Adăugat: 2013-04-05 10:28:57
Ultima actualizare: 2013-04-05 11:19:05

În conformitate cu prevederile Ordinului nr.3299/2012 pentru aprobarea metodologiei de realizare şi raportare a inventarelor privind emisiile de poluanţi în atmosferă, agentii economici si autorităţile publice locale au obligaţia să completeze şi să transmită până la 15 martie chestionarele specifice, completate cu datele pentru anul anterior.

Începând cu anul 2013, chestionarele specifice se completează on-line, în cadrul SIM (Sistemul integrat de mediu). Paşii de înregistrare sunt prezentaţi în Ghidul sumar de înregistrare a operatorilor economici în sistemul SIM disponibil pe site-ul www.anpm.ro, secţiunea e-FORM.

  • Procedura, aşa cum sugerează şi titlul, trebuie realizată de fiecare punct de lucru al unui Operator Economic, categoria Operator Economic cuprinzând absolut toate categoriile de entităţi care au obligaţia de a transmite informaţii conform OUG 3299/2012, inclusiv autorităţile publice locale. Linkul de acces este http://raportare.anpm.ro. Aici se vor creea cereri de înregistrare în SIM (respectiv obţinerea unui user şi a unei parole). Procedura este simplă, similară cu cea de creare a unui cont de mail la Yahoo.

După validarea cererii de către APM Ialomiţa, se primeste un user şi parolă pe adresa de email  trecuta în cerea de înregistrare SIM, pentru completarea chestionarelor on-line. După autentificare, din lista de chestionare se aleg si se completeaza chestionarele specifice activitatilor desfasurate de operatorii economici, care se salveaza si se trimit spre validare.


X

Clic aici pentru a închide hartaAlegeți un județ de pe hartă pentru a fi redirecționat spre autoritatea locală.